Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Επένδυση 4,5 εκατ. ευρώ για μονάδα υπερσύγχρονη υλοποιεί η "Πίνδος"

Tη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου εκκολαπτηρίου στην περιοχή Κοσμηρά των Ιωαννίνων, επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, προωθεί ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», στο πλαίσιο του συνολικού επενδυτικού του προγράμματος, που θα υλοποιήσει μέχρι το 2016. Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά τη δημιουργία νέας μονάδας συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ. σε ιδιόκτητο ακίνητο στα Ιωάννινα, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2011 και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα ανάλογη μονάδα που διαθέτει η «Πίνδος» στη Χαλκίδα. Για το συγκεκριμένο project έχει κατατεθεί σχετική αίτηση χρηματοδότησης στον αναπτυξιακό νόμο, η οποία ακόμα δεν έχει εγκριθεί, ωστόσο προχωρά με ίδια κεφάλαια του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Μιχάλη Κασσή. Εξάλλου ήδη ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε το νέο υπερσύγχρονο κέντρο διανομής της «Πίνδος» στην περιοχή της Λάρισας, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται Λάρισα, Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Εγκαίνια τον Οκτώβριο
Το νέο υποκατάστημα του Συνεταιρισμού θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ θα ακολουθήσουν –σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει– και άλλες επενδύσεις που αφορούν την επέκταση και εκσυγχρονισμό του πτηνοσφαγείου στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, παράλληλα με την επέκταση της γραμμής για τα κατεψυγμένα (αερόψυξη) καθώς και η ανάπτυξη και άλλων υποκαταστημάτων/κέντρων διανομής του Συνεταιρισμού και σε άλλες πόλεις της χώρας (Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης). «Το επενδυτικό μας πρόγραμμα προχωρά κανονικά και δεν ανατρέπεται παρά τα προβλήματα υπάρχουν» δήλωσε στην εφημερίδα "EΞΠPEΣ" ο πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Κασσής, επισημαίνοντας ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στη χώρα η «Πίνδος» φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. «Ηδη το οκτάμηνο οι πωλήσεις από άποψη όγκου παρουσιάζονται αυξημένες κατά 3%-4%, αν και προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η μεγάλη αύξηση έως και 30% των τιμών των δημητριακών, που έχει σαν αποτέλεσμα τα υψηλά κοστολόγια και τη μείωση της κερδοφορίας» δήλωσε ο κ. Κασσής. Μάλιστα όπως ανέφερε το πρόβλημα αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μια ζημία στην εταιρία που θα αγγίζει και τα 3 εκατ. ευρώ, μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος της «Πίνδος» κατά τη χρήση του 2009 κινήθηκε στα επίπεδα των 170 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας κερδοφορία της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...