Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σύντομα ολοκληρώνονται οι διερευνητικές συζητήσεις για συγχώνευση HOL και Forthnet

Σύντομα θα αποφασίσουν οι ΗΟL και η Forthnet εάν θα προχωρήσουν σε συγχώνευση, καθώς οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών πλησιάζουν στο τέλος τους, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη τους.

«Η αίσθηση όλων μας είναι ότι αρκετά γρήγορα θα μάθουμε εάν θα υπάρχει συμφωνία ή όχι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HOL Αντώνης Κεραστάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη  στο Reuters, λέγοντας πως οι συζητήσεις έχουν κρατήσει αρκετά, πράγμα όμως που «είναι λογικό στο γενικότερο κλίμα ανακατατάξεων» στις τηλεπικοινωνίες.

Οι δύο εταρείες και βασικοί ανταγωνιστές του ΟΤΕ είχαν ανακοινώσει για πρώτη φορά το Μάρτιο ότι διερευνούν μεταξύ τους συνεργασία. Αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, οι δύο εταιρίες θα διαθέτουν από κοινού 800.000 ευρυζωνικές συνδέσεις, σε σχέση με το 1,1 εκατ. του ΟΤΕ.

Ο Α.Κεραστάρης ανέφερε ότι το νέο σχήμα θα μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές κόστους και να προσφέρει συνδυασμένες υπηρεσίες κινητής, σταθερής, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την στρατηγική συμφωνία με την Vodafone το 2009, η HOL έχει πρόσβαση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνία της πρώτης ενώ η Forthnet ελέγχει τη Nova, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα.

Η Intracom κατέχει ποσοστό 53% στην HOL και η Vodafone 18,5%. Στη Forthnet, το μεγαλύτερο ποσοστό , 37%, το κατέχουν οι Emirates International Telecommunications.

Στο παρελθόν, η HOL κέρδιζε σχεδόν τους μισούς από τους νέους πελάτες στην αγορά του
internet, μέσω των λεγόμενων γραμμών αποδεσμοποίησης τοπικού βρόχου (LLU). Το δεύτερο
τρίμηνο του έτους όμως, το μερίδιό της στην αγορά των νέων πελατών LLU υποχώρησε στο
25%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HOL απέδωσε την εξέλιξη εν μέρει στο ότι η εταιρία επικεντρώθηκε στους πελάτες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες broadband. Η εταιρία επίσης αναμένει αύξηση των κερδών της το 2010, λόγω της συμφωνίας της με την Vodafone για παροχή κοινού πακέτου υπηρεσιών.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 43% σε ετήσια βάση, στα 98 εκατ. ευρώ. Ο Α.Κεραστάρης ανέφερε ότι αναμένει η αύξηση των πωλήσεων φέτος να διαμορφωθεί στο 36%, συμβαδίζοντας με την τάση του δευτέρου τριμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...