Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο αιολικό πάρκο της Rokas Aeoliki Cyprus στην Λάρνακα

    Η εκδήλωση θεμελίωσης του νέου αιολικού πάρκου της Rokas Aeoliki Cyprus Ltd, θυγατρικής της Rokas Renewables, μέλος της Iberdrola Renovables, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 στην περιοχή Αγία Άννα της επαρχίας Λάρνακας στην νοτια-ανατολική Κύπρο. Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης. Τον Όμιλο Iberdrola Renovables εκπροσώπησε ο κ. Andres Bartrina εκ της Διεύθυνσης Διεθνών Αγορών, την Rokas Renewables οι κκ. Βασιλική Χριστοδουλοπούλου, Πρόεδρος και Αθανάσιος Τσαντίλας, Γενικος Διευθυντής Ενέργειας ενώ την Rokas Aeoliki Cyprus Ltd ο κ. Δημήτρης Γιαννάκη.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Δημήτρης Γιαννάκη χαιρέτισε τους καλεσμένους επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της αιολικής ενέργειας για την ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών.

    Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αντώνης Πασχαλίδης, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία του αιολικού πάρκου θα συμβάλει ουσιαστικά στην εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας στην Κύπρο και στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε επίσης ότι ευνοεί την διεθνή εικόνα της xώρας ενισχύοντας τον τουρισμό και την εθνική οικονομία.

    Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Αθανάσιος Τσαντίλας αναφέρθηκε στην παρουσία της Iberdrola Renovables στον χώρο της Μεσογείου ενώ παράλληλα τόνισε πως η Rokas Renewables πιστεύει στις επενδυτικές προοπτικές της Κύπρου.

    Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο συμβολίζοντας την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου αιολικού πάρκου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ολοκλήρωση των εργασιών του.

    Η Rokas Aeoliki Cyprus Ltd, θυγατρική της Rokas Renewables, αποτελεί μέλος του ηγετικού σε παγκόσμιο επίπεδο Ισπανικού Ομίλου Iberdrola Renovables. Η κατασκευή του νέου αιολικού πάρκου στην Αγία Άννα, που θα έχει συνολική δυναμικότητα 20MW (μεγαβάτ) και η υλοποίηση του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2011, βάζει δυναμικά την Κύπρο στον χάρτη των ΑΠΕ. Η Rokas Aeoliki Cyprus Ltd, με αυτό το έργο φέρνει στην Κύπρο την τεχνογνωσία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του Ομίλου Iberdrola Renovables, που έχει σήμερα παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και εγκατεστημένη ισχύ 11,406MW (Q2 2010) παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...