Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση των Επιμελητηρίων Πειραιά με τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη

Την αύξηση της απασχόλησης μέσω καινοτόμων πράσινων εφαρμογών και την στήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας και της ανάπτυξης, συζήτησαν οι Πρόεδροι του Βιοτεχνικού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά , κ.κ. Ευάγγελος Τσιτούρας και Γεώργιος Μπενέτος με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθ. Γιάννη Μανιάτη σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2/9/10.
Οι Πρόεδροι αφού επισήμαναν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες προτάσεις των Επιμελητηρίων που αφορούν στη συνέργεια δράσεων προώθησης της ελληνικής επιχειρηματικής καινοτομίας και της υιοθέτησης πράσινων εφαρμογών, φιλικών προς των περιβάλλον με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι παρουσίασαν την δημιουργία και εφαρμογή των πλωτών συστημάτων παραγωγής ενέργειας και πόσιμου νερού, μια ελληνική καινοτόμα λύση που αφορά μονάδες πλωτών αυτόνομων και οικολογικών συστημάτων αφαλάτωσης που χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους μόνο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων τόνισαν τη σημασία αξιοποίησης τέτοιων μονάδων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, καθώς μπορούν να κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία.
Στη συνέχεια ενημέρωσαν διεξοδικά τον Υφυπουργό για τον κύκλο των επαφών που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα με στόχο την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής των ΜμΕ και διεκδίκησης μεγαλύτερου μεριδίου από το σύνολο των κρατικών προμηθειών και των δημόσιων διαγωνισμών ως σημαντικό εργαλείο επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζήτησαν και τη δική του συνδρομή προς αυτή τη κατεύθυνση.
Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης αναγνώρισε το εξαιρετικό ενδιαφέρον της εφαρμογής και δήλωσε τη πρόθεσή του να αξιολογήσει τις παραμέτρους αξιοποίησης του έργου, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων.
Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν νέα συνάντηση μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...