Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΤΟ 1Ο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ GRI ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Logo of Global Reporting Initiative
Για πρώτη  φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο (14-15 Ιουλίου 2010) Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Το πρόγραμμα αυτό είναι πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Global Reporting Initiative (GRI), ο οποίος έχει αναπτύξει το διεθνές πλαίσιο Απολογισμών ΕΚΕ, GRI-G3. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από τη Sustainable Development, εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων σε θέματα ΕΚΕ και Αειφόρου Ανάπτυξης, η οποία πρόσφατα έγινε Certified Training Partner του GRI.  
Στελέχη ΕΚΕ, Επικοινωνίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών, παρακολούθησαν το σεμινάριο αυτό, που σκοπό έχει την παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν Απολογισμούς ΕΚΕ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διεθνούς προτύπου GRI-G3. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις βασικές έννοιες και ορολογία του προτύπου GRI-G3, τις εσωτερικές διαδικασίες και την προετοιμασία για την ανάπτυξη Απολογισμών ΕΚΕ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμπεριλάβουν τα ενδιαφερόμενα μέρη στη συνολική διαδικασία.  
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου αυτού (GRI nominated trainers) ήταν ειδικοί σε θέματα Απολογισμών ΕΚΕ:
  • Μαρία Αλεξίου, CSR Manager, TITAN
  • Φώτης Κουρμούσης, Πρόεδρος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας
  • Νίκος Μιχαλόπουλος, Business Analyst
  • Κατερίνα Κατσούλη, Managing Director, Sustainable Development.
Ο Οργανισμός GRI κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης επιλέγει για κάθε χώρα εξειδικευμένους συνεργάτες με σκοπό την πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα Απολογισμών ΕΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός GRI επέλεξε τη Sustainable Development ως Certified Training Partner για την Ελλάδα.  
Η Sustainable Development προγραμματίζει σειρά πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στοχεύοντας στη διάδοση του διεθνούς πλαισίου Απολογισμών ΕΚΕ, GRI-G3 στην Ελλάδα. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το μηνιαίο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων περιλαμβάνονται στο www.sdev.gr  
Χορηγοί του  Εκπαιδευτικού Προγράμματος υπήρξαν  οι Εταιρίες DNV και Connective WGSE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...