Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΕΒ: Εκβιαστές οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Με σκληρές εκφράσεις καταφέρεται κατά των ιδιοκτητών φορτηγών ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αποκαλώντας τους εκβιαστές.

"Μια κλειστή, ολιγάριθμη συντεχνία χρησιμοποιεί αυτές τις μέρες τα προνόμια που τους παρείχε το πελατειακό κράτος, ως μέσο εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου, δίνοντας μάχη οπισθοφυλακής και ιδιοτέλειας, ενάντια στις επιτακτικές ανάγκες και τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας", ανέφερε.

"Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τους εκβιαστές της με τη δέουσα αποφασιστικότητα, στέλνοντας ταυτόχρονα σε όλα τα κλειστά συμφέροντα, το μήνυμα ότι ματαιοπονούν αντιμαχόμενα το μέλλον", πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε πως: "Ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Και έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση των τιμών σε όλη την οικονομία. Η Ελλάδα έπρεπε να είχε προσχωρήσει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα των οδικών μεταφορών εδώ και χρόνια, αντί να αποτελεί μια αναχρονιστική εξαίρεση".

H τρόικα

Επιτάχυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και κατάρτιση νομοσχεδίου - «οδηγό» για τα συναρμόδια υπουργεία που έχουν στους τομείς ευθύνης τους τέτοια επαγγέλματα ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνάντηση που είχαν με τον Γ. Παπακωνσταντίνου και την Λ. Κατσέλη.

Οι συζητήσεις που είχαν, επικεντρώθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο και στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Στελέχη από το υπουργείο Οικονομίας ανέφεραν πως οι συζητήσεις έγιναν σε ευρύτερο, πολιτικό επίπεδο σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου και την πορεία της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...