Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δικαστική συνδρομή ζητά από το Λονδίνο η Εξεταστική για τα ομόλογα


Τη δικαστική συνδρομή των αρμόδιων βρετανικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί η διαδρομή της προμήθειας για το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ της JP Morgan που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, αποφάσισε να ζητήσει η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή, έπειτα από πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δήλωσε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας, δρομολογείται επιτέλους η μη πραγματοποιηθείσα, εδώ και τέσσερα χρόνια, έκδοση αιτήματος δικαστικής συνδρομής για τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις ύποπτες διαδρομές των 4,2 εκατ. ευρώ «μαύρου χρήματος», που παράχθηκε από τις υπερτιμολογήσεις του επίμαχου δομημένου ομολόγου.

Από την πλευρά της, η ΝΔ επανέφερε το αίτημα της να επεκταθεί η διερεύνηση της υπόθεσης από το 1999 - 2007, περίοδο κατά την οποία το δημόσιο είχε δανειστεί ποσά μέσω έκδοσης ομολόγων, εκτός ΟΔΔΗΧ, για την χρηματοδότηση των εξοπλιστικών δαπανών. Τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα χρόνια για την έκδοση ομολόγων ήταν ίδιες και ότι το ελληνικό δημόσιο σε τελική ανάλυση, δεν ζημιώθηκε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα, υπενθυμίζοντας την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας για την διερεύνηση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκ ευρώ της JP Morgan που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ. Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για προσπάθεια κωλυσιεργίας της έρευνας και τη ΝΔ να αφήνει αιχμές για προειλημμένη απόφαση.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ απέρριψε πρόταση της ΝΔ να κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Δρυς καθώς και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...