Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Οι νίκες στο Μουντιάλ αυξάνουν την παραγωγικότητα

Θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα έχουν οι νίκες στο Μουντιάλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αναλυτικά, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ισχυρίζονται ότι είναι πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στο χώρο εργασίας, μετά από μία νίκη της εθνικής τους ομάδας.

Η έρευνα ανέδειξε την Αγγλία και την Ολλανδία, ως τις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας, με 63% και 62% αντιστοίχως, την επόμενη μέρα της νίκης της εθνικής τους ομάδας. Η παραγωγικότητα των Γερμανών φαίνεται να επηρεάζεται λιγότερο. Συγκεκριμένα, μόνο το 47% των ερωτηθέντων δηλώνουν πιο παραγωγικοί μετά από νίκη της ομάδας τους.

Μεταφράζοντας τα αποτελέσματα σε οικονομικούς όρους, μία νίκη της Ολλανδίας ή της Ισπανίας (το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει πιο παραγωγικό έπειτα από νίκη της ομάδας τους) θα ήταν το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 300 υπαλλήλων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία Ολλανδία, Ισπανία και Βρετανία από την IDG (21-25 Ιουνίου '10), στο πλαίσιο της καμπάνιας της HP "Laser Jet Pays You Back".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...