Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

82 εφοριακοί στο «απόσπασμα»

Το τελευταίο τρίμηνο το κράτος διώκει και εφοριακούς! Το εν λόγω διάστημα διετάχθη ΕΔΕ από το υπουργείο Οικονομικών για 82 εφοριακούς σε ολόκληρη τη χώρα, έπειτα από καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά: «Εχουμε κηρύξει πόλεμο εναντίων των επιόρκων εφοριακών, πρέπει να το καταλάβουν,όσοι δεν είναι καθαροί θα φύγουν από την υπηρεσία» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος.

Μεταξύ των 82 περιλαμβάνονται και οι τρεις εφοριακοί των οποίων τα ονόματα εμφανίσθηκαν σε λίστες της Siemens και για τους οποίους έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Σε περίπτωση κατά την οποία προκύψουν ευθύνες, δηλαδή ότι πράγματι ελάμβαναν δώρα από τη Siemens, τότε θα διαταχθεί προανακριτική εξέταση και θα ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών θα ζητείται εφεξής και για τους υπόλοιπους εφοριακούς μόλις ολοκληρωθούν οι ΕΔΕ και προκύψουν εις βάρος τους στοιχεία. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θεωρεί ότι ένας λόγος που καθυστερεί η είσπραξη των εσόδων οφείλεται σε αυτούς τους επίορκους εφοριακούς.

Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί για τους εφοριακούς εξήγησε ο κ. Γεωργακόπουλος, αφού ακόμη και οι ανώνυμες καταγγελίες που γίνονται εις βάρος τους διερευνώνται προσεκτικά από ειδικό σώμα, ένα είδος σώματος εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας. Οι περισσότεροι για τους οποίους έχει διαταχθεί ΕΔΕ ελέγχονται για καταγγελίες που αφορούν χρηματισμό, εκβιασμό, δωροδοκία, κακή συμπεριφορά έναντι των φορολογουμένων, για πρόκληση καβγάδων μέσα στην υπηρεσία, ή απρεπή δημοσιοϋπαλληλική συμπεριφορά. Μέρος των καταγγελιών υποβάλλεται από εφοριακούς προς εφοριακούς, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες εφοριακοί καταγγέλλουν- για διάφορους λόγους- συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...