Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

H Τουρκική Σαμπάχ κάνει λόγο για μυστική συνάντηση Προβόπουλου με τον τούρκο Πρόεδρο του Οργανισμού Ελέγχων Τραπεζών

Σε «μυστική συνάντηση» του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελέγχου Τραπεζών (BDDK) της Τουρκίας κ. Μπιλγκίν αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ». Κατά την εφημερίδα, η συνάντηση έγινε στις αρχές Ιουλίου. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για κακόβουλα σχόλια στον ελληνικό Τύπο για πιθανή πώληση του μεριδίου της Εθνικής Τραπέζης στην τουρκική Finansbank, τα οποία και συνδέει, εμμέσως, την επίσκεψη Προβόπουλου.
Οπως προκύπτει, η «Σαμπάχ» αναφερόταν στα όσα δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες «Το Βήμα της Κυριακής» περί σκέψεων της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για συνδυασμένες κινήσεις, όπως μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ μαζί με πώληση του 30% της Finanansbank (που πιθανότατα θα απέδιδε ανάλογο ποσό) ώστε να διασφαλίσει το απαραίτητο «μαξιλάρι» για να κινηθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά, όπου αυτή την περίοδο κυοφορούνται διάφορα σενάρια συγχωνεύσεων.
Κατά τη «Σαμπάχ», ο Οργανισμός Ελέγχου Τραπεζών της Τουρκίας προσπέρασε την επίσκεψη Προβόπουλου, αναφέροντας ότι επόκειτο για μία επίσκεψη «αβροφροσύνης». Αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιούσε συναντήσεις με το υφυπουργείο Θησαυροφυλακίου και με την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, εν τούτοις η συνάντηση περιορίστηκε μόνο με τον πρόεδρο του BDDK.
Κορυφαίες πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος πάντως, με τις οποίες συνομίλησε σήμερα «Το Βήμα», ξεκαθάριζαν ότι το ταξίδι στην Τουρκία δεν είχε καμία σχέση με τη Finansbank. Και τόνιζαν ότι εντάσσεται σε σειρά επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα ο κ. Προβόπουλος και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής με ισχυρή ελληνική τραπεζική παρουσία. Σκοπός των ταξιδιών αυτών θα είναι να προβληθεί η ανθεκτικότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...