Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Θ. Βάρδας: Η αγορά ράβει κοντό κουστούμι

Greek:Η παρούσα απεικονίζει την αγορά στο δαχτ...Image via Wikipedia

Την ανησυχία του για τις δυσοίωνες προοπτικές που διαμορφώνονται στην αγορά δεν έκρυψε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), κ. Θ. Βάρδας.
«Η αγορά δυστυχώς ράβει κουστούμι κοντό, με κοντά μανίκια και μαζεμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάρδας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την έλλειψη συνοδευτικών μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ επισήμανε ότι εάν αν συνεχιστεί η μονόπλευρη λιτότητα δεν αναμένεται να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, ενώ αναφορικά με την πορεία του λιανεμπορίου , προέβη στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση σε χαμηλότερου επιπέδου καταναλωτικά πρότυπα.
«Πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα από όσα βγάζουμε και να αποταμιεύουμε και μέρος των εισοδημάτων μας. Θα μειωθούν τα ενοίκια, οι ιδιοκτήτες το έχουν ήδη κατανοήσει και σε πολλές περιπτώσεις συναινούν», σημείωσε προσθέτοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος προχωρά ήδη σε διευκολύνσεις με τις πιστωτικές κάρτες και κάρτες-μελών αλλά και με το σύστημα των προσφορών.
Το κυρίαρχο θέμα πάντως είναι να μην κλείσουν τα καταστήματα, υπογράμμισε ο κ. Βάρδας, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή ο ορθολογισμός των εξόδων σκοπεύει στο να μη βγουν ζημιές στις επιχειρήσεις.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...