Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΑ100 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2009 ΤΟΥ ΟΤΕ

Αναβαθμίστηκε και η πιστοποίησή  του σε G3 Β+
σύμφωνα με τα GRI
 
Αθήνα – Πιστοποιημένος με βάση το διεθνές πρότυπο AA1000 Account Ability Principles Standard είναι ο ετήσιος «Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2009» του ΟΤΕ, που μόλις κυκλοφόρησε. Ο απολογισμός αυτός αποτελεί την πέμπτη συνεχή καταγραφή και επισκόπηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων της εταιρείας.
 
Ο ΟΤΕ αποτελεί μια  από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες  που ακολουθεί  το πρότυπο AA1000 AccountAbility Principles Standard, το οποίο λαμβάνει υπόψη 3 βασικές αρχές: τη Συμμετοχικότητα (Ιnclucivity), την Ουσιαστικότητα (Μateriality) και την Ανταπόκριση (Responsiveness).
 
Για πρώτη  φορά, φέτος, ο απολογισμός υποβλήθηκε σε διαδικασία εξωτερικής πιστοποίησης, αναδεικνύοντας τόσο την αξιοπιστία των στοιχείων που περιέχει όσο και τον συνεχή εμπλουτισμό με νέα ποσοτικά & ποιοτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν τη διαρκώς εξελισσόμενη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ. Η πιστοποίηση έγινε από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία, την Deloitte.
 
Αποτέλεσμα  της παραπάνω προσπάθειας ήταν και  η αναβάθμιση της πιστοποίησής του απολογισμού σε Β+, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα G3 - GRI (Global Reporting Initiative). Τα πέντε τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ εφαρμόζει με επιτυχία τις αρχές «G3», ενώ τα τελευταία δύο ήταν πιστοποιημένος με «Β» για την καταγραφή των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας.
 
Επιπλέον, από το 2008, ο ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good για θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την εφαρμογή καλών πρακτικών.
 
Με αφορμή τα παραπάνω, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες συγκυρίες των καιρών, προχωράμε μπροστά, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, βάσει συγκεκριμένων στόχων και πλάνου, ενώ παραμένει σταθερή η δέσμευσή μας για υπεύθυνη δράση του ΟΤΕ προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Η πιστοποίηση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ με βάση το πρότυπο ΑΑ1000 είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας και διαρκούς εξέλιξης του προγράμματος μας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας.»
 
Στον φετινό Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας  του ΟΤΕ καταγράφονται, όπως κάθε χρόνο, το σύνολο των δράσεων για το 2009, στο πλαίσιο της «Σχέσης Ευθύνης» που αναπτύσσει με την αγορά, την κοινωνία, το περιβάλλον & τους εργαζομένους. Πέρα απ’ αυτό όμως, ο ΟΤΕ φέτος σε μια προσπάθεια να ενημερώσει και να παρακινήσει όλους όσοι ενδιαφέρονται να επιδείξουν μια πιο κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά, προτείνει διάφορους απλούς τρόπους για το πώς να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ειδικότερα, σε ξεχωριστά ένθετα εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του δίνουν χρήσιμες οδηγίες για το πώς π.χ. να αποκτήσετε οικολογικές συνήθειες στη δουλειά σας, να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο με ασφάλεια, να ανακυκλώνετε σωστά κ.α.
 
Όλος ο  απολογισμός, καθώς και τα video που συνδέονται με τα ένθετα της έντυπης έκδοσης, παρουσιάζονται και στο microsite στη διεύθυνση http://www.ote.gr/cr2009/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...