Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αύξηση 13,6% του τζίρου στη βιομηχανία το Μάιο

Αύξηση 13,6% σημείωσε το Μάιο ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), έναντι μείωσης 31,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η αύξηση αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α) Στην αύξηση του δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων-Λατομείων κατά 26% και

β) στην αύξηση του δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 13,4% (ειδικότερα, καταγράφηκε αύξηση κατά 54,4% του κύκλου εργασιών στα παράγωγα πετρελαίου και άνθρακα, κατά 20,6% στα βασικά μέταλλα και κατά 16,7% στα χημικά προϊόντα).

Επίσης, η αύξηση του γενικού δείκτη κατά 13,6% οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α) Στη μείωση του δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 1,3% και

β) στην αύξηση του δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 58,2%.

Παράλληλα, μείωση 1,5% σημείωσε τον ίδοο μήνα ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), έναντι μείωσης 36,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση του δείκτη Νέων Παραγγελιών Εγχώριας Αγοράς κατά 16,2% και στην αύξηση του δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 25%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...