Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαίνια εμπορικού κέντρου της εταιρίας «Βερόπουλος» στα Σκόπια

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια του νέου εμπορικού κέντρου του ομίλου «Βερόπουλος» στα Σκόπια.
Την παρουσίαση του «Vero Center», όπως ονομάζεται το εμπορικό κέντρο, έκανε ο πρόεδρος του ομίλου «Βερόπουλος», Νίκος Βερόπουλος.
Το «Vero Center», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, καλύπτει συνολική έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εμπορικό κέντρο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, περιλαμβάνει 43 καταστήματα και 472 θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες. Η επένδυση έφτασε τα 36 εκατ. ευρώ.
Στον πρώτο όροφο σε έκταση 4.700 τετραγωνικών μέτρων, λειτουργεί το νέο Σουπερ-Μάρκετ του Ομίλου Βερόπουλος, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 15.000 προϊόντα, ανάμεσα τους και σημαντικό αριθμό ελληνικών προϊόντων.
Εκτός από το σούπερ-μάρκετ στο εμπορικό κέντρο στεγάζονται εταιρίες λιανικού εμπορίου, ένδυσης και αξεσουάρ, καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, χώροι ψυχαγωγίας, ενώ μεγάλο χώρο καταλαμβάνει και το κατάστημα με παιδικά παιχνίδια από την εταιρεία «Jumbo» .
Στο σούπερ-μάρκετ και στο κατάστημα ««Jumbo» τα οποία εκμεταλλεύεται ο όμιλος «Βερόπουλος» απασχολούνται περίπου 270 εργαζόμενοι, ενώ στα υπόλοιπα καταστήματα του εμπορικού κέντρου που είναι μισθωμένα από επαγγελματίες, κυρίως από την ΠΓΔΜ, θα απασχολούνται άλλοι 240 εργαζόμενοι.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ομίλου «Βερόπουλος», Νίκος Βερόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου στα Σκόπια, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί το επιστέγασμα ενός μακρόπνοου επενδυτικού σχεδίου τόσο στην περιοχή των Βαλκανίων όσο και την Ελλάδα.
«Τα προϊόντα που διατίθενται στο σούπερ- μάρκετ είναι σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και θεωρούμε ότι το καταναλωτικό κοινό των Σκοπίων και της χώρας γενικότερα, θα ανταποκριθεί ιδιαίτερα θετικά και θα εκπλήξει ευχάριστα», ανέφερε ακόμη ο κ. Βερόπουλος.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, Βλάντιμιρ Πέσεφσκι, ο οποίος χαιρέτισε την επένδυση του ελληνικού ομίλου, υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη τοπικών και ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ και ξένοι διπλωμάτες στην ΠΓΔΜ.
Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ανέφερε ότι η επένδυση της εταιρείας «Βερόπουλος» αποτελεί μια απόδειξη για τη σοβαρότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ, οι οποίες από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να έρθουν και να επενδύσουν σε αυτήν, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα σε ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της και στην ευημερία των πολιτών της.
Ο «Όμιλος Σούπερ-Μάρκετ Βερόπουλος» έχει αναπτύξει εμπορική παρουσία στην ΠΓΔΜ από το 1997 με οκτώ συνολικά καταστήματα επωνυμίας «VERO», πέντε στην πόλη των Σκοπίων, ένα στην πόλη Τέτοβο και δύο στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι).
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τις 200 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ., ο «Όμιλος Σούπερ-Μάρκετ Βερόπουλος» κατατάσσεται στις 20 ισχυρότερες και πιο κερδοφόρες εταιρίες της γειτονικής χώρας, με συνολικό αριθμό προσωπικού 531 άτομα και με ετήσιο τζίρο 53 εκατ. ευρώ για το έτος 2009.
Οι πύλες για το κοινό στο «Vero Center» άνοιξαν σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...