Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πύραυλος 3,81% το Χρηματιστήριο Αθηνών



Στις 1.540,69 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τη σημερινή άνοδο κατά 3,81%. Σε αυτό το υψηλό ποσοστό συνέβαλλαν τα θετικά σχόλια που απέσπασε το οικονομικό επιτελείο, από τους ελεγκτές της τρόικα και η γενικότερη βελτίωση του κλίματος στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια από την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη.
Τον ανοδικό τόνο έδωσαν τα blue chips, δηλαδή οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και επεκτάθηκε σε όλο το πλάτος και μήκος της αγοράς. Ποσοστό 72% του συνόλου των μετοχών έκλεισαν θετικά έναντι 10% με πτώση και 18 αμετάβλητες.
Κέρδη από 5% και πάνω είχαν 78 μετοχές.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 4,27% και ακολούθησαν της μικρής με 3,89% και της μεσαίας με 3%. 
Το κλίμα ήταν τόσο καλό, που καμία από τις μετοχές του δείκτη FTSE-20 δεν έκλεισε με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν η Ελλάκτωρ +7,14%, Eurobank 6,35%, OTE 6,17%, ΒΙΟΧΑΛΚΟ 5,77%, Εθνική Τράπεζα 5,67% και Αγροτική Τράπεζα 5,5%.
Αναλυτές σημείωναν πως το ανοδικό σερί είναι περισσότερο αντίδραση στην προηγούμενη μεγάλη πτώση, παρά αλλαγή τάσης. Η δυναμική πάντως μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη, αλλά θα χρειαστούν να μπουν λεφτά στην αγορά. Σήμερα η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 114 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...