Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Για δεύτερη φορά Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς


Η εκλογή του κ. Πρωτοπαπά έγινε από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (European Satellite Operators Association), που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου.

Η επανεκλογή του κ. Πρωτοπαπά στην Προεδρία της ESOA – είχε διατελέσει Πρόεδρος και την περίοδο 2007 – 2008 – είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Όμιλο ΟΤΕ.

Η HELLAS-SAT, θυγατρική του ΟΤΕ, διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 και δραστηριοποιείται στη παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αφρικής. Περίπου 2.500.000 νοικοκυριά σήμερα, από Μέση Ανατολή και Ευρώπη, λαμβάνουν υπηρεσίες ψηφιακής δορυφορικής τηλεόρασης μέσω του Hellas Sat 2, ενώ η εταιρεία διαθέτει και υπηρεσίες δορυφορικού internet. Η πληρότητα στο δορυφόρο Hellas Sat 2 σήμερα ανέρχεται στο 94%, ενώ, για τη χρήση του 2009, παρουσίασε κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 18,4 εκατ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δορυφορικών Οργανισμών (European Satellite Operators Association) είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος δορυφορικών οργανισμών παγκοσμίως. Εκπροσωπεί τους δορυφορικούς οργανισμούς της Ευρώπης απέναντι σε διάφορα θεσμικά όργανα και Ρυθμιστικές Αρχές, αντιπροσωπεύοντας ένα συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Δημιουργήθηκε το 2002 και μέλη της είναι, μεταξύ άλλων, η ASTRIUM Services (Γαλλία), Eurasiasat (Τουρκία), Eutelsat (Γαλλία), Hellas Sat (Ελλάδα), Hispasat (Ισπανία), Inmarsat (Ηνωμένο Βασίλειο), SES (Λουξεμβούργο), SES Sirius (Σουηδία), Telenor (Φιλανδία) και Telespazio (Ιταλία). Το 2010 προσχώρησε και ο INTELSAT μετά τη μεταφορά της έδρας του στο Λουξεμβούργο. Τα μέλη της ESOA ελέγχουν 147 δορυφόρους, καλύπτοντας κάθε γωνιά της γης και απασχολούν 6000 επιστήμονες σε πολλά κράτη. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές της είναι διαθέσιμες στο site www.esoa.net.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...