Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφελών προς το δημόσιο ζητά η αγορά

Περαιτέρω παράταση έως 31 Ιουλίου 2010 της δυνατότητας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο με ευνοϊκούς όρους ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) με έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα.

Επιστολή με το ίδιο αίτημα έστειλε και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας.

Τα δύο επιμελητήρια ζητούν την παράταση ώστε να συνδεθεί η ρύθμιση με το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για χρέη προς το δημόσιο, που μόλις ξεκίνησε μετά από δίμηνη καθυστέρηση. «Μία νέα παράταση θα αποβεί και προς όφελος του δημοσίου αλλά κύρια θα προσφέρει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται λόγω συγκυρίας να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους» αναφέρει το έγγραφο του ΒΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ήδη δοθεί παράταση από 31 Μαΐου 2010 σε 30 Ιουνίου 2010. Ωστόσο, επισημαίνει το ΒΕΘ επισημαίνει, «λόγω καθυστέρησης υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος από τις περισσότερες τράπεζες, το σύνολο των μελών μας στερείται της δυνατότητας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...