Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, υποχώρηση στη Γουόλ Στριτ

Με μικρή ενίσχυση σταμάτησαν την πορεία τους την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά την ισχυρή άνοδο στις μετοχές των τραπεζών. Πτώση στη Νέα Υόρκη μετά τα αδύναμα μακρο-οικονομικά στοιχεία, κάτω από τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones.

Στην Ευρώπη, η δανειοδότηση των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ καταλάγιασε τις ανησυχίες για την κατάσταση του κλάδου εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης, και οδήγησαν σε σημαντική άνοδο τις μετοχές τους.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και την ορμή της ανάκαμψης όμως περιόρισαν τα κέρδη των δεικτών. Για ολόκληρο το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, οι πανευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν την Τετάρτη με σχετικά μεγάλη υποχώρηση (ο FTSEurofirst 300 βρέθηκε κατά 8% χαμηλότερα από την αρχή του Απριλίου).

Στη Νέα Υόρκη, τα αρκετά χαμηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα καλλιέργησαν αρνητικό κλίμα, παρά τις ενθαρρυντικές ειδήσεις από την Ευρώπη.

Αρνητικά λειτούργησαν προς το τέλος της συνεδρίασης οι ανακοινώσεις της Moody's για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας «σύντομα».

O S&P σημείωσε για τους τελευταίους τρεις μήνες επίσης σημαντική υποχώρηση, κλείνοντας την Τετάρτη 12% χαμηλότερα από το τέλος του Μαρτίου.

Στη Φρανκφούρτη, ο
DAX30 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 5.965,52 μονάδες και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 3.442,89 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 4.916,87 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 9.774,02 μονάδες με πτώση 1% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,2% στις 2.109,24 μονάδες. Ο S&P500 βρέθηκε στις 1.030,71 μονάδες με υποχώρηση 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...