Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης ζητούν να πληρώσουν όσοι φταίνε


Δεν μας αρκεί η επιφανειακή αυτοκριτική των κυβερνήσεων, ούτε η ανάληψη πολιτικών μόνο ευθυνών. Όπως θα πληρώσουμε εμείς και χωρίς να φταίμε, την κρίση, άλλο τόσο να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, τονίζεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του φορέα.

Με το ίδιο ψήφισμα ο βιοτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης ζητά τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, δικαιότερη φορολογία και επίσπευση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, και επαναφέρει το θέμα της σταθερής χρηματοδότησης του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) με το 0,64% του ΑΕΠ.

Η ΟΒΣΘ υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα στηρίζει πραγματικά τις ελληνικές ΜΜΕ και τους αυτοαπασχολούμενους. Πάντως η Ομοσπονδία εκτιμά ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν θα οδηγήσουν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση όπως και ότι όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε "λουκέτα", κοινωνική αναταραχή και στην επίσημη παράδοση του κλειδιού της χώρας σε αλλότρια συμφέροντα.

Μεταξύ άλλων διεκδικεί την ολοκλήρωση χωροταξικού σχεδιασμού για τις Μ.Μ.Ε., την εντονότερη προσήλωση στην πάταξη του παραεμπορίου, την αυστηρή τήρηση εβδομαδιαίου ωραρίου έως 52 ωρών της αγοράς με πλήρη θεσμική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Πέραν αυτών, η Ομοσπονδία αναφέρεται στο ψήφισμα και στην υπόθεση μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες έναρξης της μετεγκατάστασης ενώ καλεί την πολιτεία να αγνοήσει τις "σειρήνες", που προσπαθούν, όπως σημειώνει, να ακυρώσουν την γνωμοδότηση των φορέων της πόλης για χωροθέτηση του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...