Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια πρωτιά η βιομηχανική παραγωγή και εγκατάσταση Χάλκινων Αεραγωγών στην Ελλάδα


Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, εφαρμόστηκε το πρώτο έργο χάλκινων αεραγωγών, καλύπτοντας την αναγκαιότητα σε εξαερισμό και κλιματισμό εσωτερικού χώρου συγκροτημάτων γραφείων έκτασης 3.000 τ.μ. στο Μαρούσι Αττικής, όπου με την χρήση 10 τόνων χαλκού πραγματοποιήθηκε ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής δίκτυο.
Στόχος της κατασκευής χάλκινων αεραγωγών ήταν να δοθεί μία λύση με ουσιαστικό αποτέλεσμα,  
συνδυάζοντας την προτεινόμενη στρατηγική και το concept design της κατασκευαστικής εταιρείας, με την στρατηγική που ακολουθήθηκε, για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον καθαρό και αντιμικροβιακό, υψηλής αισθητικής και casual πολυτέλειας, με έμφαση στη λεπτομέρεια και το φινίρισμα.
Βασική επιδίωξη ήταν να δημιουργηθεί μία εγκατάσταση πρότυπο, με σκοπό να αναδείξει τον «σωτήριο» καθαρό αέρα σε συνδυασμό με την «ατμοσφαιρική» εικόνα όπου δένει το χρώμα του χαλκού με τις συνθέσεις των γραφείων.
Οι μολύνσεις σε εργασιακό περιβάλλον δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά ακόμη, αλλά είναι βέβαιο ότι η δράση του χαλκού στα μικρόβια που αναπτύσσονται στα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού είναι αποτελεσματική.
Παρόλα αυτά το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, θα συνεχίσει να ερευνά, να μελετά και να εξελίσσει την τεχνολογία για την προώθηση των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του χαλκού και στο εσωτερικό περιβάλλον εξαερισμού, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να καταλάβουν και να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του μετάλλου.
 Η παραγωγή των χάλκινων αεραγωγών και των εξαρτημάτων τους, πραγματοποιήθηκε από εργοστάσιο της ελληνικής αγοράς, παρέχοντας έτσι την ικανότητα παραγωγής και διάθεσης στην κάλυψη περισσότερων αιτημάτων εγκατάστασης χάλκινων συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.
Οι χάλκινοι αεραγωγοί συνδυάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά με τον νέο τρόπο δόμησης, κεντρίζοντας την φαντασία του αρχιτέκτονα μελετητή, ο οποίος θα θελήσει να καινοτομήσει στην διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων τις υγιεινές ροές ρεύματος αέρα - απαλλαγμένες από μικρόβια που εύκολα αναπτύσσονται σε χώρους εξαερισμού - κλιματισμού.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού κ. Νίκος Βεργόπουλος δήλωσε: «με την πρώτη κατασκευή και τοποθέτηση των χάλκινων αεραγωγών πετύχαμε αφενός, την βελτίωση της αισθητικής εναρμόνισης στον εργασιακό χώρο και αφετέρου, διασφαλίσαμε υγιεινή, ασφάλεια και οικονομία σε εργασιακό περιβάλλον.
Έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη ότι είναι προτεραιότητά μας η ανάδειξη και η προβολή χάλκινων εφαρμογών με χρηστικό αντικείμενο για τον άνθρωπο και το κοινωνικό του περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά, υποστηρίξαμε την υλοποίηση των χάλκινων αεραγωγών, οι οποίοι εκτός της καινοτομίας που προφέρουν στην διαμόρφωση του εσωτερικού περιβάλλοντος, βοηθούν επί πλέον στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται από την έλλειψη καθαρού αέρα, ουσιαστικό στοιχείο για την βιώσιμη ανάπτυξη μίας επιχείρησης.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...