Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Δύο ελληνικές τράπεζες αναζητούν αγοραστές σύμφωνα με Τούρκο τραπεζίτη


Δύο ελληνικές τράπεζες αναζητούν αγοραστές, που θα μπορούσαν να προέρχονται από την Τουρκία, σύμφωνα με Τούρκο τραπεζίτη, αρμόδιο επενδυτικής τραπεζικής, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες με στόχο την επίτευξη πιθανής συμφωνίας.
«Έχουμε εντολή από μια μικρή και μια μεσαίου μεγέθους ελληνική τράπεζα να διερευνήσουμε το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών», είπε στο Reuters την Τρίτη ο Έρολ Ουζέρ, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας USER Corp.
«Το προτζεκτ είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, αλλά προχωρά γρήγορα», πρόσθεσε.
Ο κ. Ουζέρ δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι τράπεζες, αλλά είπε ότι η μία διαθέτει ένα μικρό δίκτυο 20-23 καταστημάτων και η άλλη είναι μεσαίου μεγέθους, με δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων.
Η μία από τις δύο έχει δραστηριότητες και εκτός Ελλάδας, είπε.
Στις ελληνικές τράπεζες με δίκτυα περίπου 20-30 καταστημάτων περιλαμβάνονται η Proton Bank και η First Business Bank (FBB). Πάντως, στελέχη και των δύο τραπεζών δήλωσαν ότι κανένα από τα δύο πιστωτικά ιδρύματα δεν αναζητά αγοραστή.
«Δεν είχα τέτοιου είδους επαφές στην Τουρκία ή αλλού», είπε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της FBB, Στάθης Παπαγεωργίου.
Στέλεχος της Proton, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι η τράπεζα δεν επιδιώκει την πώλησή της.
Μια τράπεζα με δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων στην Ελλάδα είναι η Emporiki της Credit Agricole, με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 1,65 δισ. ευρώ και κάποιες δραστηριότητες στα Βαλκάνια.
Πηγή κοντά στη διοίκηση της τράπεζας είπε ότι η Emporiki δεν βρίσκεται σε συνομιλίες για συγχώνευση ή πώληση και παραμένει επικεντρωμένη στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου στην Ελλάδα. Στελέχη της τράπεζας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια.
Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας βάσει ενεργητικού, της Ziraat Bankasi, είπε ότι ελληνικές τράπεζες είχαν προσεγγίσει την κρατική τράπεζα, καταθέτοντας προσφορές για την εξαγορά τους.
«Μιλάμε για εξαγορά, για συμφωνία με μετρητά, που ίσως καταλήξει σε συνεργασία», είπε ο κ. Ουζέρ, προσθέτοντας ότι, εάν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι στα επίπεδα των 2-3 δισ. ευρώ.
Δεν διευκρίνισε ποιες τουρκικές τράπεζες ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην Ελλάδα.
Είπε επίσης ότι η εταιρία του εργάζεται σε ένα πολύ μεγάλο ενεργειακό έργο, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες. «Ίσως είναι ενδιαφέρουσα έκπληξη στο τέλος του μήνα. Εάν επιτευχθεί η συμφωνία, θα γράψει ιστορία», είπε προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται ούτε για ανανεώσιμη ενέργεια, ούτε για αγωγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...