Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Έως το τέλος Ιουνίου οι πρώτοι έλεγχοι της ΤτΕ σε λογιαριασμούς για τη Siemens

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα κατατεθούν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στους τραπεζικούς λογαριασμούς δέκα ελεγχομένων προσώπων από το σύνολο των 25 που ζήτησε να ανοιχθούν η Επιτροπή στις αρχές Ιουνίου.

Με επιστολή του προς την Εξεταστική ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος σημειώνει, ότι για τα υπόλοιπα πρόσωπα -τα περισσότερα επιχειρηματίες και χρηματιστές -η τράπεζα θα αναμείνει τις σχετικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την Επιτροπή Πρόληψης και Καταστολής Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και ύστερα θα επιληφθεί.

Πάντως, κατά την άποψη του κ. Προβόπουλου, κρίνεται αναγκαίο να προσδιοριστεί με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις το χρονικό διάστημα για το οποίο κυρίως θα διερευνηθούν οι κινήσεις των λογαριασμών για αποτελεσματικότερη διερεύνησή τους.

Υφίσταται πάντως θέμα για την Εξεταστική Επιτροπή από τους ρυθμούς λειτουργίας της Επιτροπής Πρόληψης και Καταστολής Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με επικεφαλής τον αντεισαγγελέα Στυλιανό Γκρόζο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης γνωστοποίησε ότι θα απευθύνει αυστηρή επιστολή στον εποπτεύοντα υπουργό Οικονομικών, αν και πρόσθεσε ότι ο προηγούμενος επικεφαλής της επιτροπής Γιώργος Ζορμπάς υποβαθμίστηκε όταν άρχισε να ανοίγει λογαριασμούς της Siemens.

O κ. Προβόπουλος γνωστοποιεί ακόμη ότι δεν έχει λάβει από τη Δικαιοσύνη την παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών των κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...