Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μεγάλη βουτιά 5,03% στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Έσπασε το φράγμα των 1.500 μονάδων ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κι έκλεισε με μεγάλη πτώση 5,03% στις 1.489, 90 μονάδες. 
Οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, καθώς στις διεθνείς αγορές το κλίμα επιδεινώθηκε λόγω των ανησυχιών για χρεοκοπία της Ουγγαρίας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας υποχώρησε και το ευρώ, το οποίο κυμαίνεται στα 1,20 δολάρια λόγω των φόβων για επιδείνωση της κρίσης χρέους μετά τα σχόλια του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ότι η οικονομία της χώρας του βρίσκεται σε «ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση».

Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία της Ουγγαρίας, ενώ πτωτικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 1,69%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνει απώλειες 2,76% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 2,07%. 

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...