Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μπλόκο του ελληνικού δημοσίου σε bonus της πρώην διοίκησης του ΟΠΑΠ – Μεγάλες οι αμοιβές και της σημερινής


Μπλόκο στα bonus του Χρήστου Χατζηεμμανουήλ (φωτό) και Σοφοκλή Αλιφιεράκη, δηλαδή του πρώην προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα της ΟΠΑΠ Α.Ε. έβαλε ο εκπρόσωπος του δημοσίου στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση του οργανισμού. 

Παράλληλα στην ίδια συνέλευση εγκρίθηκαν και οι αμοιβές της σημερινής διοίκησης που το δ.σ. κρατούσε «μυστικές» επί μήνες, επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», που αποκάλυψε ότι η σημερινή διαρχία στον ΟΠΑΠ κοστίζει περισσότερα στον οργανισμό.

Σχετικά με το πρώτο θέμα, η προηγούμενη τακτική γενική συνέλευση είχε προ-εγκρίνει bonus (ανάλογα με κάποιες επιδόσεις της ΟΠΑΠ) για το έτος 2009. Αυτή η προέγκριση έπρεπε να εγκριθεί τυπικώς και από τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων. Όμως ο βασικός μέτοχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. δηλαδή το κράτος έβαλε veto σε αυτά τα bonus ήτοι 119 χιλιάδες ευρώ για τον κ. Χατζηεμμανούλη και 98 χιλιάδες ευρώ για τον κ. Αλιφιεράκη. Πρόκειται για έξτρα ποσά πλέον των 221 χιλιάδων ευρώ και 182 χιλιάδων ευρώ που ήδη έλαβαν για το 2009 οι κ.κ. Χατζηεμμανουήλ και Αλιφιεράκης αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλιφιεράκης, ο οποίος παραμένει στον ΟΠΑΠ ως σύμβουλος διοίκησης και παρέστη στη συνέλευση, είπε πως εάν δεν δοθούν τα χρήματα θα τα διεκδικήσει δικαστικώς γιατί προβλέπονται από σύμβαση που έχει εγκρίνει η συνέλευση.

Σε ότι αφορά τις αμοιβές των επικεφαλής της νέας διοίκησης εγκρίθηκε το ποσό των 217.968 ευρώ για κάθε έναν από τους κ.κ. Χάρη Σταματόπουλο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και Γιάννη Σπανουδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο. Έτσι, επιβεβαιώθηκε και το ρεπορτάζ της «Ε», που είχε αποκαλύψει προ μηνών ότι οι αμοιβές του νέου προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου είχαν οριστεί στο ποσό των 15.500 ευρώ το μήνα για τον καθένα (στην πράξη ο Χατζηεμμανουήλ έπαιρνε λιγότερα). Η νέα διοίκηση θέλησε να ισοφαρίσει την κατάσταση, αποφασίζοντας να μην δώσει bonus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...