Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, μεικτό κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ

Την υποχώρησή τους συνέχισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης να συνεχίζουν να προκαλούν πονοκεφάλους στις αγορές.

Ανάμεικτα η Νέα Υόρκη, με τις «αμυντικές μετοχές» και τις εταιρείες μετάλλων να ενισχύονται ενώ οι τεχνολογικές πίεσαν τους δείκτες.

Στην Ευρώπη, η «σύσταση» της Fitch στη Βρετανία για υιοθέτηση αυστηρών μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμμά της κράτησε τη δημοσιονομική «κρίση» στο επίκεντρο και την Τρίτη.

Η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε με έντονη νευρικότητα, εν αναμονή των δηλώσεων του προέδρου της Fed -οι οποίες τελικά καθησύχασαν τις αγορές, καθώς ο Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε ότι θεωρεί πως απομακρύνεται το ενδεχόμενη ύφεσης με «διπλό πάτο» (double dip).

Τελικά, οι θεωρούμενες ως αμυντικές μετοχές προσέθεσαν μονάδες στους δείκτες, μαζί με τις μετοχές μετάλλων και ενέργειας (όπως οι Alcoa, Exxon Mobil). Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας όμως, λόγω της εκτίμησης της UBS ότι η ευρωπαϊκή κρίση θα επηρεάσει τις πωλήσεις τους.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 υποχώρησε κατά 0,62% στις 5.868,55 μονάδες και οCAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,98% στις 3.380,36 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,81% στις 5.028,15 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 9.939,98 μονάδες με άνοδο 1,26% ενώ οNasdaq υποχώρησε κατά 0,15% στις 2.170,57 μονάδες. Ο S&P500 βρέθηκε στις 1.062,00 μονάδες με άνοδο 1,10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...