Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής για ΑΕ και ΕΠΕ με μειωμένο τζίρο και σταθερό προσωπικό

Με μειωμένο φορολογικό συντελεστή κατά 3 μονάδες θα φορολογηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις ΑΕ και ΕΠΕ που είχαν μείωση του τζίρου τους για δυο συνεχείς χρήσεις και στο διάστημα αυτό δεν προχώρησαν σε μείωση του προσωπικού τους.

Ανάλογο κίνητρο προβλέπεται και για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό οι οποίοι εφόσον δεν προχωρούν σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων θα φορολογούνται για καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 20% σε σχέση με τα δηλωθέντα.

Πρόκειται για δύο από τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή ενώ σχετική εγκύκλιο απέστειλε σε όλες τις εφορίες ο υπουργός οικονομικών κ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μεταξύ των στοιχείων που θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην διάταξη αυτή είναι και η αποστολή δήλωσης στην οποία θα εμφανίζεται ο αριθμός των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση για κάθε μήνα για το διάστημα που εμφάνισαν μείωση του τζίρου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...