Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΒP και 2η …ανάγνωση Μπεν έριξαν την Wall

Άλλαξε το κλίμα  στη Νέα Υόρκη στην …δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων του κεντρικού τραπεζίτη  των ΗΠΑ κ. Μπεν Μπερνάνκε, κατά τις οποίες “δεν είναι όσο γρήγορη θα θέλαμε η ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει ρίσκα από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη”…

Έτσι, χάθηκε η  θετική διάθεση που είχε επικρατήσει από το πρωί στα χρηματιστήρια, με φόντο την μεγάλη αύξηση των κινεζικών εξαγωγών η οποία είχε ενισχυθεί από την πρώτη αίσθηση που άφησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της US Fed.

Στην μεταστροφή του κλίματος επί το αρνητικότερο συνέβαλε και η άνοδος των ασφαλίστρων  κινδύνου που σχετίζονται με μία  ενδεχόμενη χρεοκοπία του πετρελαϊκού  κολοσσού BP, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό θέμα σε σχέση με τις αποζημιώσεις για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Μεξικό.

Στην Wall Street, ο δείκτης Dow Jones βρέθηκε πάνω από τις 10.000 μονάδες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, αλλά τελικά έκλεισε οριακά κάτω και από τις 9.900, με απώλειες 0,4% περίπου.
Ανάλογη ήταν η  συμπεριφορά τόσο για τον S&P 500, τον δείκτη με τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, όσο και για τον Nasdaq των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Νωρίτερα στην Ευρώπη, με κέρδη κοντά στο 2% έκλειναν Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, ενώ  ξεπέρασε το 1% η άνοδος στο Λονδίνο.
Το ευρώ κινήθηκε προς τα 1,2050 δολάρια για να κλείσει  κάτω από το όριο των 1,20 δολαρίων, μένοντας πάντως σε θετικό έδαφος.

Οι τιμές των εμπορευμάτων επίσης ανέβηκαν, με εκείνη του πετρελαίου να κερδίζει πάνω από 2,5% και να κλείνει λίγο κάτω από τα 74 δολάρια ανά βαρέλ
ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...