Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Aegean: Η Olympic Air καθίσταται θυγατρική μας

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Aegean ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά των μετοχών της Olympic Air.


Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά του 100% των μετοχών της OIympic Air από την AEGEAN και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AEGEAN και την Marfin Investment Group AE.

Το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε σε €72εκ. ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταβληθεί ποσό €20εκ. ευρώ κατά την υπογραφή του Προσυμφώνου την 22/10/2012 και έχει συμφωνηθεί το υπόλοιπο τίμημα να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η  πρώτη καταβλήθηκε σήμερα, κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.

Με την ολοκλήρωση και του τυπικού αυτού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της AEGEAN, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της Διοίκησης της εταιρείας.

Η εξαγορά της Olympic Air φέρνει μια σειρά πλεονεκτημάτων στο επιβατικό κοινό και δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Μόλις πρόσφατα η AEGEAN ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών που εστιάζουν σε αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές του δικτύου των άγονων γραμμών της χώρας.

Το σύνολο των ωφελειών που προκύπτουν καθώς και η παρουσίαση του πλάνου της AEGEAN μετά την εξαγορά, θα παρουσιαστούν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η εταιρεία στις 31 Οκτωβρίου 2013″.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...