Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη βιωσιμότητα του δημoσίου χρέους.

Το ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Προϋπολογισμού του  Κράτους της Βουλής των Ελλήνων  για το Δημόσιο Χρέος επιβεβαιώνει την θέση που έχει εκφράσει η Δημοκρατική  Αριστερά ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, χρονική μετακύλιση των ομολόγων και μείωση των επιτοκίων.

Οι προτάσεις  για ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το ΕSM αλλά και  η «αμοιβαιοποίηση» μέρους του χρέους των χωρών της ευρωζώνης αποτελούν κεντρικές προτάσεις του κόμματος, που σταθερά προτείνουμε τα τελευταία χρόνια, μαζί με την διασφάλιση  ενός  ισχυρού αναπτυξιακού  προγράμματος που θα αντιμετωπίσει την ύφεση και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Τα ευρωπαϊκά  εργαλεία για τη μείωση του αποθέματος χρέους που αναλύονται στο σημείωμα του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους πρέπει άμεσα να αποτελέσουν πεδίο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...