Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ


Η αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ ολοκληρώθηκε σήμερα με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην EMMA DELTA HELLENIC HOLDINGS LIMITED και την είσπραξη από το ΤΑΙΠΕΔ του προβλεπόμενου από τη σύμβαση ποσού των 622 εκατ. ευρώ.

Βάσει της σύμβασης αυτής το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να εισπράξει επιπλέον ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Το συνολικό ποσό που εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 712 εκατ. ευρώ και αποτελείται από τα προαναφερθέντα 652 εκατ. ευρώ πλέον των μερισμάτων της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η μεταβίβαση αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης από την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στην αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ήταν οι DeutscheBankAGLondonBranch και NBG Securities, ενώ νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες Καρατζά & Συνεργάτες και FreshfieldsBruckhausDeringer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...