Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τα μυστικά ραντεβού Ελλήνων τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη


Ποιούς συνάντησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, κ.κ. Θωμόπουλος, Μεγάλου, Χριστοδούλου, Καραμούζης

Τον δικό τους αγώνα έτσι ώστε να έλθουν περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα δίνουν οι Έλληνες τραπεζίτες. Τις τελευταίες ημέρες κορυφαία  στελέχη των 4 συστημικών τραπεζών βρίσκονται στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές με Funds που επενδύσουν σε μετοχές και διαθέτουν συνολικά κεφάλαια άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Για την ακρίβεια στις ΗΠΑ βρίσκονται οι κ. Α. Θωμόπουλος από τη Πειραιώς, Νίκος Καραμούζης από την GENIKI bank, Χρήστος Μεγάλου από την Eurobank και o Πέτρος Χριστοδούλου από την Εθνική.

«Αυτή την ώρα διεξάγεται η μεγάλη μάχη του Μανχάταν» εξηγεί μιλώντας στο newmoney.gr τραπεζίτης ο όποιος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Όποιος καταφέρει να φέρει τα περισσότερα κεφάλαια θα είναι κερδισμένος. Γιατί είναι σαφές ότι τα funds δεν μπορούν να επενδύσουν σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Προφανώς θα επιλέξουν το πού» επισημαίνει ο ίδιος.

Η συγκυρία στην παρούσα χρονική περίοδο εκτιμάται ότι είναι καλή για τα επενδυθούν κεφάλαια στις τράπεζες ειδικά μετά την απόφαση του «πολύ» Τζον Πόλσον να εξαγοράσει μεγάλα πακέτα μετοχών της Πειραιώς και της Alpha Bank.

Με δεδομένο ότι ο Πόλσον θεωρείται γκουρού των αγορών οι Έλληνες τραπεζίτες εκτιμούν πως το γεγονός ότι έχει επενδύσει στην Ελλάδα μπορεί να «παρασύρει» και άλλα κεφάλαια.  Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος σε συνεντεύξεις του σε γνωστά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διαφημίζει την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν συναντηθεί με στελέχη των Fortress, Baupost Group, Paulsοn & Co., Sal Oppenheimer, Rockefeller & Co. και Capital Group, αλλά και τα Third Point, York Capital και Soros Fund Management. Επίσης με στελέχη των Dromeus Capital Fund, Farallon Capital, York Capital Management και QVT Financial.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...