Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Χατζηδάκης: «Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις»


Ο υπουργός ανέφερε ότι δεσμεύεται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προκειμένου η Ελλάδα να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική, για να σταματήσει η ύφεση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

«Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις και μάλιστα δράσεις εμπροσθοβαρείς, που θα ξεκινήσουν άμεσα. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε, το 2014-2015 να δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε όσο μπορούμε, τον κοινωνικό πόνο».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης σε εκδήλωση του ΕΒΕΠ με αφορμή την ολοκλήρωση δράσεων κατάρτισης ανέργων/ επαπειλούμενων ανέργων βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεσμεύεται, πρώτον, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προκειμένου η Ελλάδα να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική, για να σταματήσει η ύφεση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε εργαλείο «που έχουμε για να ανακουφίσουμε την κοινωνία».

Επανέλαβε την εκτίμησή του πως το 2014 μπορεί να είναι η πρώτη θετική χρονιά, η χρονιά όπου θα δούμε τα σημάδια της ανάκαμψης και πρόσθεσε: «Ήδη οι επιδόσεις μας ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή χαιρετίζονται διεθνώς και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κοντά. Ήδη οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν- η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλες τις μελέτες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και διεθνείς επενδυτές όπως η Cosco, η Hewlett Packard, η ΖΤΕ κ.α. εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...