Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δ. Δασκαλόπουλος: «Αδιέξοδη η εσωτερική υποτίμηση»

O πρόεδρος του ΣΕΒ εκτιμά ότι η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού

«Αδιέξοδη» χαρακτήρισε τη διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης εργαζομένων-εργοδοτών και κοινοτικών αξιωματούχων για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, «μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

«Οι εταίροι μας, πρόσθεσε, καταλογίζουν στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο μεταρρυθμιστική απροθυμία και ολιγωρία, καθώς και αποτυχία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ίσως αυτό να αληθεύει. Εκείνο, όμως, που από πλευράς μου θέλω να τονίσω, είναι ότι τη διαχρονική αυτή υστέρηση την πληρώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ακόμη ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με γραφειοκρατικούς σχεδιασμούς και κανονιστικές αποφάσεις, απαιτεί ριζοσπαστικές επιλογές και πολιτικές μακράς πνοής για να αναγεννηθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών.

«Ο πολιτικός χρόνος«, κατέληξε, «όπως και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης "τρέχουν" γρηγορότερα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης καλούνται να ξαναδούν τη δημοσιονομική πολιτική όχι ως δόγμα λιτότητας αλλά ως εργαλείο ανάπτυξης»

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, πρέπει να υιοθετήσουν στοχευμένες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης ώστε να γεφυρώσουν το χάσμα Βορά- Νότου, «να αναμορφώσουν χωρίς να συρρικνώσουν το κοινωνικό κράτος. Και να επιδιώξουν να γίνει επιτέλους το ευρώ ένα πραγματικά ενιαίο νόμισμα, μέσω της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και της έκδοσης ευρωομολόγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...