Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΑΕΕ... με τον μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Με το μήνα - και όχι ανά δίμηνο - θα πληρώνουν στον ΟΑΕΕ τις ασφαλιστικές τους εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τον επόμενο χρόνο. 

Η αλλαγή που αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 (αφού προετοιμαστούν τα μηχανογραφικά συστήματα) εντάσσεται στα μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας των εισφορών και τη στήριξη των εσόδων του Ταμείου που ήδη άρχισαν να συζητούν η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Για την αντιμετώπιση του πρόσθετου χρηματοδοτικού κενού (450 εκατ ευρώ) που θα έχει το 2014 ο ΟΑΕΕ από τη μη επιβολή της εισφοράς επί του τζίρου, χθες, σε συνάντηση η οποία έγινε στο υπουργείο, αποφασίστηκε να σχεδιαστούν και να αποφασιστούν μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν τη ροή των εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει “κλειδώσει” η πληρωμή των εισφορών με το μήνα σε συμφωνία της διοίκησης του ΟΑΕΕ με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στο Ταμείο που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους να “ανταποκρίνονται” καλύτερα στις πληρωμές τόσο των τρεχουσών εισφορών όσο και των δόσεων έναντι παλαιών οφειλών (για όποιους εντάσσονται σε ρύθμιση).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ, οι πληρωμές, η διαχείριση και η παρακολούθηση της καταβολής των εισφορών σε μηνιαία βάση θα αυξήσει τα έσοδα και τη συνέπεια.

Οι εισφορές που καταβάλλονται στον ΟΑΕΕ ανά μήνα για τους παλαιούς (έως 31/12/2012) ασφαλισμένους κυμαίνονται, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία, από 245 ευρώ – 605 ευρώ και για τους νέους (από 1/1/93 και μετά) από 210 ευρώ – 709 ευρώ. Το ταμειακό έλλειμμα που προϋπολογίζει ο ΟΑΕΕ για το επόμενο έτος φτάνει τα 800 εκατ ευρώ και αναζητούνται και άλλα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...