Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αλμούνια: Υπό παρακολούθηση οι αερομεταφορές στην Ελλάδα - πέντε δρομολόγια στο μικροσκόπιο

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών «και ιδίως την πιθανότητα να υπάρξει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Aegean Airlines», προειδοποίησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια. 

Η παρακολούθηση από την Κομισιόν της ελληνικής αγοράς θα γίνει παρά την έγκριση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean, σημειώνουν αναλυτές.

Οπως τόνισε ο Χοάκιν Αλμούνια, η προσοχή της Επιτροπής θα επικεντρωθεί κυρίως στα πέντε δρομολόγια: Αθήνα-Χανιά, Αθήνα-Μυτιλήνη, Αθήνα-Σαντορίνη, Αθήνα-Κέρκυρα, Αθήνα-Κως, τα οποία έχουν συνολική κίνηση 1 εκατ. επιβάτες που εξυπηρετούνταν μόνο από την Aegean και την Olympic.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή η είσοδος άλλων αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει, αεροπορικές εταιρείες θα εισέλθουν στην ελληνική αγορά. Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την είσοδό τους, καθώς είναι διαθέσιμες αρκετές χρονοθυρίδες (slots).

O Χοακίν Αλμούνια ανέφερε ακόμη ότι τον περασμένο Ιούλιο οι υπηρεσίες της Επιτροπής είχαν ζητήσει από την εταιρεία Marfin να ενημερώσει αν θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση προς την Olympic. Τον Αύγουστο, η Marfin απάντησε εγγράφως στην Επιτροπή ότι δεν είχε την πρόθεση να συνεχίσει τη στήριξη που παρείχε στην Οlympic, σημείωσε ο επίτροπος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...