Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τις ενέργειες για πάταξη της φοροδιαφυγής

Ερώτηση βουλευτών  της  


Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής επαναφέρουν με Ερώτηση στη Βουλή  οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς  Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Βασίλης Οικονόμου.

Ειδικότερα οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τις λίστες που περιέχουν χιλιάδες ονόματα φορολογούμενων πολιτών (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ) το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να είναι σαφές και ξεκάθαρο πότε θα δοθεί λύση.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ «ενδεικτικό  της αναποτελεσματικότητας είναι  ότι εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό τα αποτελέσματα των ελέγχων  από τις διάφορες λίστες που έχουν κατά καιρούς περιέλθει στα χέρια των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίες αποτελούν και την βάση για τον εντοπισμό φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικότερα, και μετά από μία σειρά ερωτήσεών μας, αναμένουμε τα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ προς τους 24.710 πολίτες, που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό κατά πολύ υπολειπόμενα των φορολογικών τους δηλώσεων, ύψους 22 δις ευρώ την περίοδο 2009-2012, όπως επίσης και για τις λίστες, Λιχτενστάϊν, ακινήτων Λονδίνου και της λίστας Λαγκάρντ, που αποτέλεσε και θέμα εξεταστικής επιτροπής με καταδίκη των εμπλεκομένων».

Γι’ αυτό και επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα «δεν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο κανένα νέο στοιχείο και κανένα αποτέλεσμα που να αφορά τους εν λόγω ελέγχους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...