Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δέλεαρ για τους ξένους επενδυτές το Χρηματιστήριο της Αθήνας

«Μαγνήτης» για τους ξένους επενδυτές γίνεται και πάλι η Ελλάδα, οι οποίοι περιμένουν μεγαλύτερη άνοδο του χρηματιστηρίου και ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters, που αναλύει την καταλυτική επίδραση αυτού του «κύματος».

Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, από τις αρχές του 2013 ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι αυξημένος κατά 24%, περισσότερο απ' ότι ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου (15%) και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 (11%).

Επιπλέον, οι συναλλαγές των ξένων επενδυτών εκτινάχθηκαν στο 50% του συνολικού τζίρου από λίγο παραπάνω από το 20% που ήταν το 2012, στο ζενίθ της ελληνικής κρίσης χρέους. «Ο τζίρος έχει αυξηθεί θεαματικά τόσο στις ελληνικές μετοχές όσο και στα ελληνικά ομόλογα και η αγορά ζωντανεύει», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας SteppenWolf Capital Φοίβος Θεολογίτης.

«Βλέπουμε ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα», δήλωσε ο Διευθυντής Λειτουργιών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, Δημήτρης Καραϊσκάκης σε συνέδριο που έγινε αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο. Η Ελλάδα πρόκειται επίσης να ενταχθεί τον Νοέμβριο στον δείκτη MSCI για τις αναδυόμενες αγορές και αυτό θα οδηγήσει σε εισροές από κεφάλαια που επενδύουν στις σχετικές αγορές.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι επενδύσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας βασίζονται κυρίως στην εκτίμηση ανάκαμψης των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες αποτελούν περίπου το 40% του δείκτη αναφοράς από 20% το 2012. Ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης FTSE αυξήθηκε περίπου 60% από τον Ιούλιο, καθώς ο τομέας ενισχύθηκε με κεφάλαια από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...