Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο επενδυτικός κολοσσός Fairfax αγοράζει το 4,25% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου Μυτιληναίος

Σήμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, δίνει η μεγάλη επένδυση που ανακοινώθηκε προ ολίγου και αφορά στην πώληση 4,97 εκατ. μετοχών του ομίλου Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αγοραστής των μετοχών που προέρχονται από το treasury stock της εταιρείας είναι η Fairfax.

H συμμετοχή της Fairfax στη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δεν είναι μια απλή αγορά πακέτου treasury stock. Πρόκειται για την αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας και είναι η απάντηση του Ομίλου στα σενάρια αποχώρησης από τη χώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά ενισχύει την παρουσία του εισάγοντας στο μετοχολόγιο της ένα από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές παγκοσμίως.
H Fairfax επιλέγει εταιρείες στις οποίες επενδύει μακροχρόνια με τη λογική του στρατηγικού επενδυτή και προσδίδει μεγάλη αξία στις εταιρίες αυτές. Πρόσφατο παράδειγμα η εξαγορά της Blackberry, αλλά και στην Ελλάδα η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Eurobank Properties.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στον κόσμο, εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης σηματοδοτώντας ευρύτερη συνεργασία πιθανόν και συμμαχία.

Το πακέτο που πέρασε μέσω του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αφορά 4.972.383 μετοχές οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην τιμή των 5,13 ευρώ έκαστη. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 25.508.325 ευρώ.

Η Fairfax Financial Holdings αποτελεί έναν μεγάλο διεθνή, σοβαρό και μακροχρόνιο διαχειριστή κεφαλαίων με έδρα τον Καναδά, που διαχειρίζεται σήμερα κεφάλαια συνολικού ύψους περίπου 32 δισ. ευρώ. Eπιλέγει εταιρείες στις οποίες επενδύει μακροχρόνια με τη λογική του στρατηγικού επενδυτή και προσδίδει μεγάλη αξία στις εταιρείες αυτές. Ο ινδικής καταγωγής ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, Prem Watsa, ήδη από το 2011 αναζητούσε επενδυτικές ευκαιρίες στην Αθήνα. Μέσα στο 2012 απέκτησε συμμετοχές σε αρκετές εισηγμένες (μεταξύ των οποίων και η Jumbo).


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...