Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Προσύμφωνο Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επενδύσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης

Ο υφυπουργός Νότης Μηταράκη
Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Συμφωνία Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων και την υπογραφή προσύμφωνου ανάμεσα στις δυο χώρες ανακοίνωσε το Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το προσύμφωνο αυτό προβλέπει την αμοιβαία προστασία των επενδυτών που προέρχονται από τις δυο χώρες και αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο δεσμεύονται τα δυο κράτη για τις περιπτώσεις που κάποιος επενδυτής αδικηθεί από δική τους υπαιτιότητα.

Το προσύμφωνο αποτελεί το πρώτο στάδιο μέχρι την τελική συμφωνία η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν κατατεθεί προς κύρωσή στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης η συμφωνία για την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων – που θα προωθηθεί άμεσα προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

«Η Ελλάδα δεν είναι απλά ένα μέλος της Ευρωζώνης. Έχει διαχρονικά άριστες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και κατέχει μια στρατηγική θέση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καθώς η Ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και βγαίνει από την ύφεση δημιουργούνται σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες θέλουμε να αναδείξουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε επ' ωφελεία και των δύο χωρών», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Την ικανοποίηση του για την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε και ο υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Γιουνίς Χάτζι Αλ Χούρι (Younis Haji Al Khoori) λέγοντας ότι αυτή η Συμφωνία, μαζί με τις άλλες Συμφωνίες που υπεγράφησαν πρόσφατα, θα ενισχύσουν περαιτέρω την ροή κεφαλαίου μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά για τους επενδυτές όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρηματίες σε περιπτώσεις όπως η επίλυση διαφορών», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η Συμφωνία αυτή χρειάζεται να υπογραφεί και να επικυρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...