Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Ανθρακες» ο «θησαυρός» των αδρανών τραπεζικών λογαριασμών

Μόλις σε 15 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα οφέλη, αντί 3 δισ. ευρώ αρχικών προβλέψεων!


Άνθρακες αποδείχθηκε ένας ακόμα θησαυρός από τον οποίο η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι θα γεμίσει τα δημόσια ταμεία με 3 δισ ευρώ καθώς όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή οι αρχικές εκτιμήσεις για το ύψος του ποσού που θα μετακινηθεί από αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς στο δημόσιο ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις σημαντικές αποκλίσεις και επισήμανε ότι «χρήζουν αξιολόγησης από τα εποπτικά όργανα. Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα κινηθούμε άμεσα για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Πέραν αυτού ο υπουργός εξήγησε ότι με νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες θεσμοθετείται αυτοματοποιημένο σύστημα ώστε τα ποσά των λογαριασμών που παραμένουν αδρανείς επί μια 20ετία να μεταφέρονται σε ειδικό κωδικό του κρατικού προϋπολογισμού.

Στόχος, όπως εξήγησε «τα κεφάλαια που θα προκύψουν από αδρανείς λογαριασμούς να στηρίξουν ομάδες που επλήγησαν από την κρίση. Για λογιστικούς λόγους δεν μπορεί να συνδεθεί με συγκεκριμένη παροχή ή κοινωνική πολιτική. Όμως έχει καταστεί σαφές ότι προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η κατανομή του μερίσματος για ελάφρυνση των βαρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...