Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΒΕ: Πρόσφορο έδαφος για τις ελληνικές εξαγωγές η ισραηλινή αγορά

Σημαντική και ανεκμετάλλευτη, μέχρι σήμερα, δυναμική για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών στο Ισραήλ σε τέσσερις κλάδους 'βλέπει' ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

Συγκεκριμένα, ευοίωνες προοπτικές εκτιμάται ότι διανοίγονται στα δομικά υλικά, τα τρόφιμα- ποτά, τον οίνο και τον οινοτουρισμό και την πληροφορική, όπως επισημαίνει -σε σημερινή ανακοίνωσή του- ο ΣΕΒΕ, ο οποίος τον Δεκέμβριο διοργανώνει εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο Τελ Αβίβ, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα υπηρεσία του, με τίτλο “SEVE Business Trips”.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ τις διοργανώνει ο ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με το γραφείο της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Μαγδαληνής Καρακόλη, το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ισραήλ και τον Σύνδεσμο Ισραηλινών Εμπορικών Επιμελητηρίων.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, η υπηρεσία SEVE Business Trip –Israel εφαρμόζει καινοτόμο μεθοδολογία, η οποία ξεκινά με επίσκεψη «ιχνηλάτη"-εξωτερικού συνεργάτη του ΣΕΒΕ στο Ισραήλ, ενώ είναι στοχευμένη σε λίγους και σημαντικούς κλάδους-κλειδιά και δίνει έμφαση στο ποιοτικό και όχι το ποσοτικό “matchmaking” (σ.σ. αντιστοίχιση -"ταίριασμα» πιθανών συνεργατών).

Ως ευνοϊκοί παράγοντες για την ανάπτυξη των εξαγωγών θεωρούνται από τον ΣΕΒΕ η θετική τάση στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, αλλά και η διαφαινόμενη πολιτική βούληση του Ισραήλ για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στην αποστολή θα πρέπει να αποσταλούν από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στον ΣΕΒΕ μέχρι τις 11/9. Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη του ΣΕΒΕ ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ, ενώ για τα μη μέλη στα 530 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και στις δύο περιπτώσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...