Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία κατά ΔΕΗ στην ΡΑΕ για προνομιακή μεταχείριση οικιακών φωτοβολταϊκών

Καταγγελία ενώπιον της ΡΑΕ  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της όπως αυτά απορρέουν από τα άρθρα 34, 35, 36 του ν. 4001/2011 κατέθεσε ο  ΣΠΕΦ κατά της ΔΕΗ και του ΛΑΓΗΕ.  

Στην καταγγελία του ο σύνδεσμος  στρέφεται κατά των οικονομικών  συμψηφισμών που διενεργεί η  πρώτη σε βάρος του δεύτερου για  τις πληρωμές των οικιακών Φ/Β (250 εκατ. ευρώ ετησίως), που έχουν ως συνέπεια την προνομιακή αποπληρωμή των εν λόγω συστημάτων ως προς τους υπόλοιπους επαγγελματίες Φ/Β ηλεκτροπαραγωγούς  Πανελλαδικά.

Η πρακτική αυτή της ΔΕΗ αποστερεί σημαντικούς  κάθε φορά πόρους από τον Λειτουργό, που προορίζονται για την σύμμετρη μεταχείριση όλων των συμμετεχόντων  στην αγορά, εξασφαλίζει προνομιακή διακριτή μεταχείριση στους συμβαλλομένους της και σε βάρος των υπολοίπων  και εν τοις πράγμασι «στριμώχνει» ασύμμετρα στον ΛΑΓΗΕ και στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ κάθε συγκυριακό έλλειμμα λόγω της ανεισπραξιμότητας  των λογαριασμών κατανάλωσης.

Οι επαγγελματίες παραγωγοί ΑΠΕ  δηλαδή του ηπειρωτικού συστήματος μέσω των καταχρηστικών πρακτικών  αυτών της ΔΕΗ επωμίζονται  πέραν των υπερημεριών που  τους αντιστοιχούν και απορρέουν  και εκ του δομικού ελλείμματος  του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ  και όλες τις υπερημερίες που  αναλογούν στα οικιακά Φ/Β που  τοιουτοτρόπως τις γλυτώνουν.

Συγκεκριμένα τα επαγγελματικά Φ/Β  του ηπειρωτικού συστήματος βιώνουν 7μηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές όταν τα οικιακά εξοφλούνται στην ώρα τους.  Ο ΣΠΕΦ στην καταγγελία του αιτείται από την Ανεξάρτητη Αρχή την οπωσδήποτε θεραπεία της  έκνομης αυτής κατάστασης, την  λήψη και άμεσων προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, καθώς και  την επιβολή προστίμων στους  υπαίτιους κατά την κρίση της.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...