Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νέο φρένο στην έξοδο της Βιοχάλκο

Υποχρεώνεται η ξένη εταιρεία να υποβάλει για τις θυγατρικές δημόσιες προτάσεις με μετρητά

       
Να υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις 6 θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο στο Χρηματιστήριο Αθηνών ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τη Viohalco SA, γεγονός που ανατρέπει τα δεδομένα και δημιουργεί νέα εμπόδια στο να μεταφέρει η εταιρεία την έδρα της στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση της Viohalco SA είναι να απορροφήσει τη μητρική Βιοχάλκο με ανταλλαγή μετοχών, ώστε να συντελεστεί η μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο.

Τώρα, σε περίπτωση που οι μέτοχοι των θυγατρικών Σιδενόρ, Ελβαλ, Χαλκόρ, ΕΤΕΜ, Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια σπεύσουν να κάνουν αποδεκτές τις δημόσιες προτάσεις, ο όμιλος θα πρέπει να καταβάλει πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έκρινε, λαμβάνοντας υπόψη τη νομοθεσία περί δημοσίων προτάσεων και με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, σχετικά με τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της εισηγμένης στο ΧΑ Βιοχάλκο ΑΕ από τη θυγατρική της στο Βέλγιο Viohalco SA ότι, εφόσον ολοκληρωθεί ο εταιρικός αυτός μετασχηματισμός, η εταιρεία Viohalco SA θα έχει την υποχρέωση να προβεί σε δημόσιες προτάσεις για τις εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο ΑΕ, των οποίων οι μετοχές είναι εισηγμένες στο ΧΑ»,  αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεφαλαιαγοράς.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν ήταν πιθανή, καθώς ο νόμος περί δημοσίων προτάσεων προβλέπει εξαίρεση από την υποβολή δημόσιας πρότασης όταν η απόκτηση κινητών αξιών είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών.

Δηλαδή, όταν δεν τίθεται θέμα νέου μετόχου για τις έξι εισηγμένες. Και αυτό διέρρεαν από την εταιρεία, αφού  στην περίπτωση των Βιοχάλκο και Viohalco SA οι μετοχοί τους και μετά τη συγχώνευση παραμένουν οι ίδιοι.

Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ομίλου Βιοχάλκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...