Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ζητούν ένταξη των επιχειρήσεων των λαχαναγορών σε επιδοτούμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου, ζήτησε με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οπωρολαχανεμπόρων, η οποία εκπροσωπεί όλα τα σωματεία των εμπόρων των Κεντρικών και Δημοτικών Λαχαναγορών.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητάει:
1. Ένταξη των επιχειρήσεων των λαχαναγορών σε επιδοτούμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ.

2. Υπαγωγή των επιχειρήσεων χονδρικής εμπορίας οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ρυθμίσεις για την καταβολή των οφειλών τους προς το Δημόσιο.

3. Συμψηφισμό οφειλών μεταξύ Εμπόρων και Δημοσίου.

4. Εξαίρεση από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011 οι οργανωμένες λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηράκλειου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων.

«Σε διαφορετική περίπτωση οι επιχειρήσεις των Κεντρικών και Δημοτικών Αγορών θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, που θα τις οδηγήσουν σε οικονομικό μαρασμό» όπως σημειώνεται στην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οπωρολαχανεμπόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...