Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πρώτη φορά γυναίκα στο τιμόνι της Fed

Πρόκειται για την 67χρονη Τζάνετ Γιέλεν, η οποία είναι αντιπρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας από το 2010 - Την υποψηφιότητά της αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα


Την υποψηφιότητα της 67χρονης μέχρι σήμερα υποδιοικητού της Fed, Τζάνετ Γιέλεν, για τη θέση του προέδρου της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος Ομπάμα σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα είναι η πρώτη φορά που στο τιμόνι της Fed θα βρεθεί γυναίκα.

Η Γιέλεν δεν ήταν, πάντως, η πρώτη επιλογή του Ομπάμα που είχε αρχικά καταλήξει στον πρώην σύμβουλό του Λόρενς Σάμερς αλλά ο τελευταίος έπεσε θύμα της αντίδρασης των Δημοκρατικών γερουσιαστών.

Η γεννημένη στο Μπρούκλιν Γιέλεν έχει μεγάλη προϋπηρεσία σε τράπεζες ενώ κατέχει θέση καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη θέση της διοικητού θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...