Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Vivartia: Επενδύσεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα για τον κλάδο εστίασης

Η περαιτέρω ενίσχυση του Ομίλου Vivartia στην ελληνική αγορά αλλά και η επέκταση του δικτύου καταστημάτων στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους. 

Εξάλλου, ο όμιλος, δηλώνοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του εγχώριου επιχειρείν και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Free Entry» για τον κλάδο της εστίασης και συγκεκριμένα για τις αλυσίδες εστίασης Goody's, Flocafe, Everest και La Pasteria.

Ειδικότερα από την 1η Νοεμβρίου ο όμιλος θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ειδικών προνομίων για όσους επαγγελματίες ή νέους επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της εστίασης στις συγκεκριμένες αλυσίδες.

 Για πρώτη φορά μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους κατάστημα με μηδενικό δικαίωμα εισόδου (entry free) και προνομιακά δικαιώματα χρήσης ονόματος (royalties) που ισοδυναμούν με 2% τον πρώτο χρόνο και 4% τον δεύτερο.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του κλάδου εστίασης Θανάσης Παπανικολάου, το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ενισχύσει τη πορεία του ομίλου και να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στο εγχώριο ελληνικό επιχειρείν. «Στοχεύουμε στη δημιουργία 300 μέχρι 500 νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα για το 2014» ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος εστίασης της Vivartia, εκπροσωπείται από εννέα brands (Goody’s, everest, Flocafé, La Pasteria, Olympus Plaza Food Parks, Kuzina, Papagallino, Olympic Catering, Hellenic Catering) που καλύπτουν όλο το φάσμα της εστίασης (από τη γρήγορη εστίαση, την αγορά του καφέ και το βιομηχανικό catering μέχρι το casual dinning και την υψηλή γαστρονομία).

Ο όμιλος εστίασης της Vivartia το 2012 πέτυχε πωλήσεις 275 εκατ. ευρώ και 245 εκατ. ευρώ το 2013. Απασχολεί 5.000 άμεσα εργαζόμενους, διαθέτει τέσσερις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, 550 εστιατόρια και καφέ. Εξυπηρετεί 500.000 καταναλωτές ημερησίως. Ο κλάδος εστίασης της Vivartia κατέχει 22% μερίδιο στην αγορά της εστίασης και 23% μερίδιο στην αγορά του καφέ

Όπως αναφέρθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vivartia και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου MIG Γιάννη Αρτινό σε 60 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι φόροι και οι εισφορές στο κράτος ετησίως, ενώ την τελευταία τριετία (2010-2011-2012) οι επενδύσεις του ομίλου εστίασης της Vivartia ανήλαν σε 25 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Vivartia επενδύει στην εξωστρέφεια και ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού με στόχο την προώθηση των ελληνικών σημάτων σε αναπτυσσόμενες αγορές μέσω στρατηγικών συμφωνιών με επενδυτές του εξωτερικού. Όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση, «με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε οικονομίες κλίμακας με στόχο να είμαστε ανταγωνιστικότεροι και στην ελληνική αγορά».

Μέχρι το τέλος του 2013 θα λειτουργούν 22 καταστήματα στο εξωτερικό, σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Λευκορωσία και ΠΓΔΜ, ενώ σχεδιάζεται η άμεση επέκταση των σημάτων σε νέες αγορές, όπου η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία συνεργασίας (Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Λιβύη, Ουκρανία, Καζακστάν).

Επιπλέον, η σύναψη συμφωνίας της Vivartia με την Exeed Industries δίνει πρόσβαση στα σήματα της Vivartia για παρουσία στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (Ιράκ, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Αλγερία), μία αγορά που αφορά πάνω από 330 εκατ. καταναλωτές.

Όπως αναφέρθηκε, η διοίκηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με τις μεγάλες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Αφρικής για άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, όπως αναφέρθηκε, στις αλυσίδες του Ομίλου everest, Goody’s, La Pasteria εφαρμόζεται υπεύθυνη τιμολογιακή πολιτική. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η πρωτοβουλία της everest για μείωση τιμών σε είδη καθημερινής ανάγκης, όπως ο καφές και η τυρόπιτα, αλλά και της Goody’s και La Pasteria όπου έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών που αγγίζουν το 60% σε προϊόντα και μενού.

Ο κ. Θ. Παπανικολάου, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, επισήμανε ότι η επώνυμη εστίαση μείωσε το 75% των προϊόντων της κατά 5%. Παράλληλα τόνισε ότι το μέτρο πρέπει να πάρει παράταση καθώς η εφαρμογή του μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στις επιχειρήσεις και έχει ικανοποιήσει τον τελικό πελάτη-καταναλωτή.

Ο ΣΕΠΟΑ, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, παροτρύνει τα μέλη του να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών αλλά και τους καταναλωτές να επιλέγουν τα καταστήματα που έχουν το ειδικό σήμα και να ζητούν πάντα απόδειξη για κάθε συναλλαγή τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...