Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μίχαλος στο CNBC: Μην ποντάρετε ακόμη στην ελληνική ανάκαμψη

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τόσο από πλευράς πολιτικής όσο και πραγματικής οικονομίας από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο», είπε, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ


Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εκφράζει την πεποίθηση ότι θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, αλλά ο πρόεδρος τους Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της, τονίζοντας, σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ότι η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της μέχρι να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους εγχώριους και τους ξένους επενδυτές.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τόσο από πλευράς πολιτικής όσο και πραγματικής οικονομίας από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο», λέει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην εκπομπή «Squawk Box.» του CNBC.

«Ωστόσο, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ειδικά στις ιδιωτικοποιήσεις, χρειαζόμαστε πραγματικά να κινηθούμε μπροστά με ταχύτερα βήματα από ό,τι πράττουμε αυτή τη στιγμή».

«Εάν δεν παρέχεις το αναγκαίο επίπεδο εμπιστοσύνης, που απαιτείται από τους εν δυνάμει ξένους επενδυτές προκειμένου να έρθουν στη χώρα, δείχνοντας τους εσύ το παράδειγμα μέσω κρατικών επενδύσεων (τότε οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ)».

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση μείωσε τις κρατικές επενδύσεις προκειμένου να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και αυτό είναι ένα «κακό σημάδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...